i'm not a Perfect Girl

Salam..

1. my dress up doesn't always looks good and i speak mixed language.. 
2. I'm pretty clumsy and sometimes i have a broken heart..
3. my friend and i sometimes fight and maybe some days nothing goes right..
But, when i think about it, i can remember how amazing life truly is..and maybe..just maybe..i like being Unperfect..^^ "

p/s: credit to google..

now?

time to study 


be focus girl.!!! aja-aja fighting..!!





s.l.e.e.p

S.L.E.E.P
a.k.a
tido

situation 1

situation 2

solution???
take a deep breath and think about ur sweet memory...

selamat malam dear...^^

  my bolat...!!

a piece of luv..^^


sweet 21..?

Salam...^^ (12-11-2011>1.57a.m)

watcha doing girls???? juz quick update from me...ehem2, ha mmg agak berabat muke blog aq ni xdapat news baru kn...maaf ye...i sibok2 (dengan muke bangge)..hahhahaaa...ok, firstly..saye, umii telah berjaya menambah bilangan umo a.k.a 20+1=21...eiiiiii, mane de tue k...haaaa, dah2, nk sambung ni...secondly, kte da Raye..2 kali ok, sooo...Selamat Hari Raya Aidilfitri & Aidiladha...!!!!!  ^^ 
Next, aq telah diTAKDIRkan further my studies kat Unisel Shah Alam in Bachelor of Finance..Alhamdulillah, wish me best of luck k...nnnnn...aq da CONVO....!!! hurai2...!!! tahniah umii...(tepok tangan)


Lastly, mcm biase...nahh, picca..!!! enjoy..!!





p/s: k....nite..^^

new photo..!!!!!

hurai...
new photo...new photo...^^

disebabkan cik mie die suke amek picca free, so selaku anak buah kedua akan secare rasmi nye dilantik menjadi model xbebayar mcm abg die jgak..ahak...haahahha..jdi..picca Hanna utk hari ke-2..enjoy..




n...ni picca abg die yg sibok..hahahhaa...

 ^^

second bolat..^^

Alhamdulillah...

wah...wah..hurai...hurai...!!!!
semalam 10/08/2011 my lovely sista telah selamat melahirkan ahli baru dalam family kami...plus one more girl in our family..hurai....^^
Mia Hanna Batrisha Binti Mohamad Nazim dilahirkan at Pusrawi Hospital, seberat 2.7 kg...juz sweet little girl..so, buat mase ni kte share one photo of her ok...

 dear Hanna..

and photo of me with little bro a.k.a Bolat..^^


p/s: tq...\^-^/

dugaan.

hmmm..semperna bulan ramadhan yang mulia ni, aq nk ucap selamat menjalani ibadah puasa dgn sempurna k..^^

dlm bulan ni, byk sgt peristiwa yang xbest berlaku kn...kemalangan, pembunuhan, pergaduhan, ponteng puase..tp harap semua byk2 beristifar, bertenang dan bersabar sebab ni semua adalah dugaan dari-NYA...sebaiknye kte elakkan membuat segala perkara2 negative dan memperbanyakkan membuat ibadah kepada-NYA ye..

jadi kat sini aq nk share is caring sikit ngan semua, satu surah yang boleh kte amalkan untuk mendapatkan ketenangan dalam menghadapi segala dugaan k..selamat beramal..^^



Terjemahan

AL-INSYIRAH
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
(1) Bukankah Kami telah melapangkan bagimu: Dadamu (wahai Muhammad serta mengisinya dengan iman dan hidayat petunjuk)?
(2) Dan Kami telah meringankan daripadamu: Bebanmu (menyiarkan Islam);

(3) Yang memberati tanggunganmu, (dengan memberikan berbagai kemudahan dalam melaksanakannya)?

(4) Dan Kami telah meninggikan bagimu: Sebutan namamu (dengan mengurniakan pangkat Nabi dan berbagai kemuliaan)?

(5) Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan,

(6) (Sekali lagi ditegaskan): Bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan.

(7) Kemudian apabila engkau telah selesai (daripada sesuatu amal soleh), maka bersungguh-sungguhlah engkau berusaha (mengerjakan amal soleh yang lain),

(8) Dan kepada Tuhanmu sahaja hendaklah engkau memohon (apa yang engkau gemar dan ingini).


Kelebihan Surah Al-Insyirah.

Nabi Muhammad S.A.W bersabda : "Barangsiapa membaca surah Alam Nasyrah, seperti ia mendatangi aku dan aku mengambil kesempatan maka menjadi suatu kelapangan daripadaku".

Barangsiapa membiasakan membaca surah Alam Nasyrah selesai mengerjakan solat fardhu, nescaya Allah permudahkan urusannya serta dimudahkan segala keperluannya dan dimudahkan rezekinya.

Sesiapa yang membacanya nescaya Allah turut melapangkan dadanya serta dijauhkan daripada segala kesukaran dalam segala urusannya. Dihilangkan segala sifat kesal dan jemu, serta mendatangkan rajin dalam mengerjakan ibadat.

Barangsiapa membaca Alam Nasyrah sembilan kali sesudah solat fardhu nescaya Allah akan menjauhkan daripada kesempitan hidup dan dimudahkan rezeki dalam segala urusan.

p/s: info diambil dari sini..terima kasih ye..

obses part 4???

haaaa....xhabis2 obses kn...????
nk wat camne, org yang xde kerja, asyek makan tdo n buat perkara2 wajib je kat umah mesti paham keadaan aq ni...hahaaha...
ok2, aq sebenarnye nk story mory pasal my new obsession, korean... ape2 saja pasal negara 2 aq jdi excited, korean drama, korean verity show, korean songs, korean guys..(sambil senyum lebar) hehehehe...n their life style...haaaa...aq x obses sbb ikut bdk AF tu taw...tp sbb teman sampai the end aq tu, cik LISA, actually aq panggil dia lis but utk memening kan korg, kte panggil cik lisa k...

Sebagai peminat setia Japaness, aq masih x berpaling tadah ok but the most sweet thing about korea yang menarik minat aq ni, diorang punye verity show that 4 me, its full with sense of humor.. thumb up..!! utk sesiape yang ade tekanan, serabut, semak otak, xde kerja laen, bosan..korang boleh a berjinak2 tengok verity show diorang, confom senak buah pinggang korang gelak..aq cadangkan korang tgk Running Man, cite pasal artis cari2 barang..best..
so...start now..^^

do it..!!

okkk...girls...nothing much, juz wanna share the lyrics that 4 me...it's full with motivation, sooo...there's always gonna be another mountain girls...u all juz need keep on going...!!! aja-aja fighting...!!! ^^


The Climb lyrics-Miley Cyrus
Songwriters: Alexander, J; Mabe, J;

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going
[From: http://www.elyrics.net/read/m/miley-cyrus-lyrics/the-climb-lyrics.html]

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa




obses part 3..!!!

03.04.2010...ha...ceteke...ceteke..tarikh ape..???
lambat...tu tarikh si bolat ku lahir....
siape...???? dia...???
yup2....si bolat yang hadirnya memenuhi minda, and rumah...coz penuh dengan mainan dia...ahahaaha...aq obses lagi....semua salah die....siape??? Mirza Aqlan Putra....
ye, putra kakak aq yang pertama...sangat aktif, n sekarang ni da pandai bebel...comel gilz...walaupun kteorg xpaham pn ape yang dia ckp tp dia sgt berusaha cite..mcm2 dia ckp...xpe2, usaha lif kejayaan...(taw, tangge kan??? tp klu pakai tangge lmbt..lif cpt skit...hahahaa)..hmmm...terima kasih Allah, kerana menghadiahkan satu harta yang sangat berharga..and...one more coming soooooon...hurai...^^







p/s: maaf ye keadaan bolat agak comot...ape a cik mie ni..hahha..tq..

obses....part 1..!!!!

aaaaaaaaaaaaaaa.....hari2 mkn benda yang sama..ko xjemu ke dik...???
jemu..???? ape..???
tuuuuu...semue ko msak pakai sos tiram tu...plek btul...
hahahhaaa...pelik???
x la....
just...
1. masak french fries campur sos...
2. masak telor campur sos...
3. masak godok campur sos...
4. masak tempe campur sos..
5. masak terung campur sos...
6. masak ayam campur sos...
hmmmm...sedap...
ops...sudah, aq mula obses...
aaah...biar, kerana lidah menuntut hak nye...

vote NOW...!!!!! ^_^

hye guys.....a.k.a....girls...heehhehe..
ok, juz nk mintak jase baek n utk mengisi mase lapang korang yg BANYAK tu....
come2....kte vote utk BOLAT....
ok, klu u all, ops...ckp amareka...hahaha..
ok2...klu korg slalu bace blog aq yg x 'seberape' ni...
mesti korg taw n kenal sgt ngn Bolat a.k.a ank kak aq kn..
So...ni ha...
JOM vote sat....
ni link die...(like) taw...
http://www.facebook.com/media/
set/?set=a.176767572378621.49759.133188036736575#!/photo.php?fbid=176767729045272&set=a.176767572378621.49759.133188036736575&type=1&theater



so....klu da vote....tima kasih...ni yg buat aq syg korg LEBIH...^-^

nah...tande aq syg korg...hehehehee...i like....

yes....????

ops...sorry....
do i know u....????













NO...????? so.....
do u know me...?????
NO..?????
so.....
who give u the rights to say about ME....
plz ok....Don't judge a book by it's cover....
losser....
i don't care more about -ve energy in mylife...just be ME....

be strong UMII...

am i getting weaker??
'Ya Allah, kuat kn lah kesabaran dan semangat hamba mu ini....amin..'
hmmmm...post ni mmg agak my own....
xtaw la knape, tp aq mcm nk lari....lari jauh2....
am i too sensitives?
hmmmm....
xsuke la keadaan mcm ni...coz i can't control the emotion...
nk ckp mcm mane ye....
hmmmm, it's feel like i still stuck in the past memories...
i really wish i can let it go....plz...
i just wanna start something new....
new chapter in my life...
frenz....wish me....
hmmmmm........be strong umi...^_^



^^

" Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...  



Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka Di suatu hari yang giler forever  



Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...  





Saya sedih tengok awek saya Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, Ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya...  



Saya sedih tengok awek saya Selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu Die tak kata satu apa pun... Berdosanye saya....  



Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya, Janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya...   Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...   





P/S - andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalu anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar jgak... Wassalam..... Share note ini kepada rakan anda... Mari kita beramal?"  info from facebook...


try it...^^

I'll start off with a classic. Check out the following image.
Name the color
Say aloud the ink color of each word. How quickly can you do it? Did you slow down?

ape yang korang dapat.

Satu ujikaji radiasi telefon bimbit ke atas telor telah dijalankan. Bahan yang digunakan sebiji telur dan dua buah telefon bimbit. Persediaan adalah seperti gambar di bawah:

Panggilan di antara dua telefon diaktifkan untuk tempoh selama lebih kurang 65 minit. Hasilnya seperti berikut:

15 minit - tiada apa yang berlaku.
25 minit - telur mulai panas.
45 minit - telur telah panas.
65 minit - telur telah masak.





Gambar telur tersebut dipaparkan di bawah:

Rumusan: Radiasi dari telefon bimbit mampu untuk mengubah protein telur. Bayangkan apa yang ia dapat buat kepada protein otak anda apabila anda berbual untuk tempoh yang panjang menggunakan telefon bimbit.

Saya mengingatkan diri saya dan pembaca sekalian agar jangan berbual lama-lama melalui telefon bimbit. 




so, ape lagi...xpaham2 ke, klu korg xnk otak korg masak mcm telor ni...bawak2 a kurang kn ber'gayut', ni ber'gayut' sampai dahan patah ni ha...(renung2 kn & selamat beramal)




P/S: INFO DRI WEB http://www.wanibrahim.com/sihat/

Bolat Part 2..♥

am i too obsess??????? what ever...his my only one...BOLAT..hhahahahaaa..
so, just 4 'kawan-kawan yg xde kerja laen'..
23/3/2011, pukul 6.3+ p.m..sewaktu aq tengah memandu utk mnjemput kakak2 kesayangan, si BOLAT with my sis mother-in-law joint me..ohhhhh...
SILAU...*_*
so, aq grap sun glasses kepunyaan abah...pakai...0-0
then...aq terlihat glasses tnpe power kepunyaan aq..amek..
pakai kn kat si BOLAT...tara....kacak sangat.. 
here the pic..enjoy..♥

u look juz like him...

kacak n cute...!!!!!



ni pic without glasses...stilllllll cute...!!!

 so....lastly, Bolat with his Cikmie..♥♥♥.

Cantik nye Diri MU.

indah nya diri mu jika....


[I]"Sebaik-baik wanita ialah yang tidak memandang dan tidak dipandang oleh lelaki."[/I]

Aku tidak ingin dipandang cantik oleh lelaki. Biarlah aku hanya cantik di matamu. [B]Apa gunanya aku menjadi perhatian lelaki andai murka Allah ada di situ. [/B]


Apalah gunanya aku menjadi idaman banyak lelaki sedangkan aku hanya bisa menjadi milikmu seorang.

Aku tidak merasa bangga menjadi rebutan lelaki bahkan aku merasa terhina diperlakukan sebegitu seolah-olah aku ini barang yang bisa dimiliki sesuka hati.

Aku juga tidak mau menjadi penyebab kejatuhan seorang lelaki yang dikecewakan lantaran terlalu mengharapkan sesuatu yang tidak dapat aku berikan.

Bagaimana akan kujawab di hadapan Allah kelak andai ditanya? Adakah itu sumbanganku kepada manusia selama hidup di muka bumi?

Kalau aku tidak ingin kau memandang perempuan lain, aku dululah yang perlu menundukkan pandanganku. Aku harus memperbaiki dan menghias peribadiku karena itulah yang dituntut oleh Allah.

Kalau aku ingin lelaki yang baik menjadi suamiku, aku juga perlu menjadi perempuan yang baik. Bukankah Allah telah menjanjikan perempuan yang baik itu untuk lelaki yang baik?

Tidak kunafikan sebagai remaja, aku memiliki perasaan untuk menyayangi dan disayangi. Namun setiap kali perasaan itu datang, setiap kali itulah aku mengingatkan diriku bahwa aku perlu menjaga perasaan itu karena ia semata-mata untukmu.

Allah telah memuliakan seorang lelaki yang bakal menjadi suamiku untuk menerima hati dan perasaanku yang suci. Bukan hati yang menjadi labuhan lelaki lain. Engkau berhak mendapat kasih yang tulen.

Diriku yang memang lemah ini telah diuji oleh Allah saat seorang lelaki ingin berkenalan denganku. Aku dengan tegas menolak, berbagai macam dalil aku kemukakan, tetapi dia tetap tidak berputus asa.

Aku merasa seolah-olah kehidupanku yang tenang ini telah dirampas dariku. Aku bertanya-tanya adakah aku berada di tebing kebinasaan? Aku beristigfar memohon ampunan-Nya. Aku juga berdoa agar Pemilik Segala Rasa Cinta melindungi diriku dari kejahatan.

Kehadirannya membuatku banyak memikirkan tentang dirimu. Kau kurasakan seolah-olah wujud bersamaku.

Di mana saja aku berada, akal sadarku membuat perhitungan denganmu. Aku tahu lelaki yang menggodaku itu bukan dirimu. Malah aku yakin pada gerak hatiku yang mengatakan lelaki itu bukan teman hidupku kelak.

Aku bukanlah seorang gadis yang cerewet dalam memilih pasangan hidup. Siapalah diriku untuk memilih permata sedangkan aku hanyalah sebutir pasir yang wujud di mana-mana.

Tetapi aku juga punya keinginan seperti wanita yang lain, dilamar lelaki yang bakal memimpinku ke arah tujuan yang satu.

Tidak perlu kau memiliki wajah setampan Nabi Yusuf Alaihisalam, juga harta seluas perbendaharaan Nabi Sulaiman Alaihisalam, atau kekuasaan seluas kerajaan Nabi Muhammad Shallallahu 'Alaihi Wassalam, yang mampu mendebarkan hati jutaan gadis untuk membuat aku terpikat.

Andainya kaulah jodohku yang tertulis di Lauh Mahfuz, Allah pasti akan menanamkan rasa kasih dalam hatiku juga hatimu. Itu janji Allah.

Akan tetapi, selagi kita tidak diikat dengan ikatan yang sah, selagi itu jangan dibazirkan perasaan itu karena kita masih tidak mempunyai hak untuk membuat begitu.

Juga jangan melampaui batas yang telah Allah tetapkan. Aku takut perbuatan-perbuatan seperti itu akan memberi kesan yang tidak baik dalam kehidupan kita kelak.

Permintaanku tidak banyak. Cukuplah engkau menyerahkan seluruh dirimu pada mencari redha Illahi.

Aku akan merasa amat bernilai andai dapat menjadi tiang penyangga ataupun sandaran perjuanganmu.

Bahkan aku amat bersyukur pada Illahi kiranya akulah yang ditakdirkan meniup semangat juangmu, mengulurkan tanganku untukmu berpaut sewaktu rebah atau tersungkur di medan yang dijanjikan Allah dengan kemenangan atau syahid itu.

Akan kukeringkan darah dari lukamu dengan tanganku sendiri. Itu impianku. Aku pasti berendam airmata darah, andainya engkau menyerahkan seluruh cintamu kepadaku.

Cukuplah kau mencintai Allah dengan sepenuh hatimu karena dengan mencintai Allah, kau akan mencintaiku karena-Nya. Cinta itu lebih abadi daripada cinta biasa. Moga cinta itu juga yang akan mempertemukan kita kembali di syurga.

[B]Seorang gadis yang membiarkan dirinya dikerumuni, didekati, diakrabi oleh lelaki yang bukan muhrimnya, cukuplah dengan itu hilang harga dirinya di hadapan Allah. Di hadapan Allah. Di hadapan Allah.[/B]

Yang dicari walau bukan putera raja, biarlah putera Agama.
Yang diimpi, biarlah tak punya rupa, asal sedap dipandang mata.
Yang dinilai, bukan sempurna sifat jasmani, asalkan sihat rohani dan hati.
Yang diharap, bukan jihad pada semangat, asal perjuangannya ada matlamat.
Yang datang, tak perlu rijal yang gemilang, kerana diri ini serikandi dengan silam yang kelam.
Yang dinanti, bukan lamaran dengan permata, cukuplah akad dan janji setia.
Dan yg akan terjadi, andai tak sama dgn kehendak hati, insyaAllah ku redha ketetapan Illahi..

Wahai wanita, ku ingatkan diriku dan dirimu, peliharalah diri dan jagalah kesucian.. semoga redha Allah akan sentiasa mengiringi dan memberkati perjalanan hidup ini.

ps: aku sokong setiap patah perkataan penulis..dicopy dari iluvislam.com dan http://growupmissk.blogspot.com/.


GAME OVER.

FINALLY.THE.FIRST.STANDARDIZED.REPORT.HAS.GAME.OVER. 
I.DON'T.HAVE.TO.FREAKING.BURN.MIDNIGHT.JUST.TO.FINISHING MY FINAL REPORT.
NO.MORE.NO.MORE....!!!!

knok...knok...!!!
i'm freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......there is no MORE assignments to do....i'm not longer a students..hahahaa..Snap...!!
CONGRATULATION....!!!!! U r the winner...!! 

THANK U 2 EVERYONE....!! that always give full with support and helps... luv Yaaa..

present full with  
*nah...amek sorang satu...k..^^



soooo....NOW??
?
haahhahahahaaaaa......DREAMER...

excuse me MADAM

ok....firstly, title ni bukan kes nk mintak tompang lalu k...ni kes nk CAKAP sikit...
"EXCUSE ME MADAM, what else that u don't feel good about me..HA? u talking to MUCH, and it's all rubbish...hye, snap...do u really think that UR are so perfect...if true, u are really DREAMER...plz, just SHUT UP and be a nice MAKCIK k..bcoz nobody wanna luv u if u always think bad about others.." 
SO>> STOP
now, be nice and respect others b4 u wanna them to do the same to u...!! 

i still luv u the most...!!!!!

hey dakcik BOLAT..
u know ha...i still and always will luv uuuuuuuuuuuuuuu....my milky nephew.....   

Mirza Aqlan Putra