DIA lebih mengetahui.

Assalamualaikum

yaa..DIA lebih mengetahui..
hmm, entry kali ini agak emo sikit..si tukang taip pun dalam keadaan yang beremosi sikit..huhuuhu..benar, kita manusia hanya mampu merancang..

Ya Allah, setelah hampir 3 bulan kami merancang dan segala persiapan telah disediakan..seminggu sebelum keberangkatan kami ke tanah suci Mu, Engkau telah memberikan kami dugaan, sesungguhnya dugaan yang sangat menguji kekuatan hati dan semangat hamba Mu ini..luluh air mata aku, hampir kering semangat untuk berhadapan dengan dugaan ini..hanya Engkau tempat ku mengadu Ya Allah..

sesungguhnya, hanya Engkau Ya Allah yang memiliki segalanya, yang maha mengasihani, maha menyembuhkan segala kesakitan dan kekecewaan..semoga insan yang berkorban sentiasa untuk hamba Mu ini berada dalam lindungan Mu..semoga abah cepat sembuh dari segala penyakit dan kembali sihat sentiasa..aamiin.

seseorang manusia hanya mampu merancang tetapi Allah Yg Esa menentukan setiap kejadian dan sesungguhnya sesuatu itu berlaku dengan izinNya..PASTI ada hikmah dalam setiap kejadian..InsyaAllah, mungkin belum rezeki kami, mungkin kami belum cukup bersedia..dan dengan izin Ya Allah, akan aku jejak bumi tanah suci Mu suatu masa nanti bila diri ini benar-benar bersedia..InsyaAllah..aamiin.


p/s: kredit to pic owner..(google)

saja suka3..

Assalamualaikum..

aku dulu, zaman muda-muda...suka juga berkarya..hmm, dulu la..saat aku tak terikat dengan masa..sekarang banyak da masa aku dicuri dengan tugas dan hiburan..hehehee..
dulu..aku suka luahan rasa dengan kata-kata susunan..sekarang, aku lebih kepada jujur terang-terangan..hmm..mungkin cara dulu lebih berkesan dan tak menyakitkan kut..maaf ye kawan2..hihiii..^^

sikit nak kongsi ni..

"dulu..waktu kau keseorangan..aku lah teman, aku lah kawan..
  sekarang..bila kau dah berteman, berkawan..aku..jadi bayang-bayang..
  mungkin silap aku..tak sedar dengan kekurangan..
  mungkin..kau lebih gembira dengan hidup kau sekarang..
  aku..akan masih mendoakan kebahagian semua teman.."


”Jika kamu bertiga maka janganlah dua daripada kamu bercakap-cakap meninggalkan yang ketiga kerana perbuatan begini akan mendukacitakannya.” 





kawan-kawan..singgah la dinding blog zahiriladzim..si hero ini sangat suka dengan kata-kata susunan..aku rasanya pernah post pasal si hero ni..best taw..^^

p/s: ok2..kata-kata susunan aku tak best pun kan, and sebab tu tajuk post ni 'saja suka3'...hehehee..^^ tq sebab bace..

SINGLE??

Assalamua'laikum..

ok kawan2..
just post suke2 je ni..hmm..tadi kan waktu on9 dekat muka buku..aku ternampak satu pic ni..macam best jer..so, nk share dengan kekawan kat blog ni..^^

Single??? 
ok wat..bukan tak laku..tapi mybe takut jer..takut melanggar batas pergaulan..hmm..harap single itu tamat bila aku diijab kabulkan oleh wali aku..InsyaAllah, semoga Allah kuatkan hati aku dalam menghadapi godaan yang mengajak aku ke arah kemungkaran..aamiin.

ok3..seperti yang da cakap kat atas tadi...ni la pic nye..

*nice kan..^^

4 april 2012

Assalamua'laikum..

Alhamdulillah...alhamdulillah..alhamdulillah..segala syukur dilafazkan kepada Allah yang Maha-Esa..Ahmad Dzulkifly Bin Mohammad sekarang da berusia 17 tahun..Eh.!!!! 17??!!! hahahaa..yup2..adek aku yang sorang tu..ye..dia la..aku ade sorang je adek..Boy..hehehee..

(pejam-celik)..3X..tak sangke sebenarnye...aku masih anggap his my lil brother yang little2 lagi..padahal...da besor kut..nak SPM da tahun ni..adoi..hahhaaa..hmmm..Alhamdulillah..semoga Boy sentiasa dalam lindungan Allah, sentiasa menjadi anak yang soleh dan muslim sejati...InsyaAllah..aamiin..sayang Boy banyak2 la..thanx dek coz salu layan kerenah akak ni..hahahaa..Luv u..^^

*bezday boyz..hehehee..

*pic bonus

sedang berusaha..

Assalamua'laikum..

hmmm...maaf ye semua...
maaf jika aku pernah mengguris perasan, ikhlas..betul aku ikhlas memohon kemaafan..maaf sekali lagi jika aku tidak sedar sedang melakukan kesilapan..

maaf..mungkin silap aku, mungkin silap cara aku..tapi aku sedang berusaha..jujur..aku sedang berusaha membetulkan sikap aku...mungkin aku sering kasar dalam cara dan kata-kata..tapi betul..aku sedang berusaha..jangan mengelak dari aku, tegur jika aku silap tapi harap jujur berhadapan..mungkin nampak kuat pada luaran, tapi rapuh lemah didalam..maaf, tapi aku hanya manusia..

tapi...tolong, don't judge a book by it's cover..lemah aku rasa, seperti hilang satu semangat dalam diri...(*hidung da mula banjir..sob..sob)hmmm..Ya-Allah, ampunilah hamba mu yang serba kekurangan ini..kuatkan lah hamba mu ini dalam menghadapi dugaan mu..terima kasih kerana hadirkan insan2 yang menerima aku seadanya..aku akan terus berusaha dengan izin mu Ya-Allah berubah kearah yang lebih baik, insyaAllah..aja-aja fighting Umii..!!! 

sayang kat semua...!!!! ^^

3 april 2012

Assalamua'laikum..

3 april 2012...hari ni genap la usia 2 tahun dakcik Mirza Aqlan Putra..^^ Alhamdulillah, semoga Aqlan membesar sentiasa dalam redha Allah, menjadi muslim yang beriman kepada-Nya, anak yang soleh, dilimpahkan rezeki  dan terpelihara dari sebarang kemungkaran...aamiin...

haaaaaa..sekarang ni kan aqlan da mula pandai susun ayat nk cakap.."wan..abam nk shus..shusu..phisss..*susu n please.." hehehehe..cute sangat...abam yang sangat obses dengan fish and tortoise dia...hehee..terima kasih Allah kerana menghadiahkan insan ini dalam keluargaku..

*cayang abam sangat!!! ^^

perubahan..

Assalamua'laikum..

pejam-celik..(3X)..da masuk bulan april 2012 da kan, banyak yang da berlaku dalam hidup aku yang sekarang ni hampir 'face to face' dengan usia 22 tahun..hahaa..kadang2, rasa sangat pelik bila dipanggil dengan gelaran kakak..aish, terase tua pulak..hahaa..

bila da menghampiri usia yang lebih dewasa ni, aku terfikir..(mata pandang atas..hekhek)hmmm..aku harus berubah..mungkin menjadi lebih matang, lebih tenang, lebih menjaga tingkah laku, lebih menjaga batas pergaulan, berfikiran positive dalam menghadapi apa saja yang bertemu dengan aku akan datang..(tak boleh cepat naek marah dan geram2 lagi ok umii..^^ InsyaAllah, dengan izin-Nya)

"Nanti-nanti lah berubah, sekarang muda lagi" hanyalah kata-kata yang dipinjamkan oleh syaitan supaya kita diheret sama oleh mereka ke neraka Allah. Sedarlah, hidup di dunia sangat SINGKAT waktunya. Usia muda tidak bermakna ajal juga masih jauh duduknya. Tidak nampakkah kita dengan bukti-bukti yang telah Allah tunjukkan? Nauzubillah. (petikan dari blog seorang teman)


ya..aku ingin mahu berubah, menjadi hamba Allah yang lebih baik dari saat ini, tetapi aku sedar perubahan ini bukan mudah..kesungguhan harus selari dengan keinginan, ianya perlu disulam dengan doa, tawakal dan kekuatan untuk berhadapan dengan godaan bisikan penghasut muthlak umat manusia..banyak yang kene korban kan..hmmm...


'Wahai Allah yang memegang hati ini, tetapkanlah hati kami dalam agamaMu dan ketaatan kepadaMu.Aamiin..'


hmmm..InsyaAllah, aku percaya segala niat yang baik akan dipermudakan oleh-Nya..semoga aku dapat melaksanakan impian ini secara realiti dan bukan just untuk tingkap blog ini je..aamiin...harap kita semua dapat menjadi insan yang lebih baik kerana-Nya, anak yang lebih baik untuk ibu bapa kita, menjadi teman yang lebih baik untuk keluarga dan sahabat..InsyaAllah, aamiin..^^



*google picture